MOBILITEITS BUDGET

Alles wat jij moet weten.

Wanneer een werkgever beslist om het mobiliteitsbudget in te voeren in zijn onderneming kunnen werknemers hun bedrijfswagen of hun recht op een bedrijfswagen inruilen voor een mobiliteitsbudget.

Want niet alle medewerkers willen een bedrijfswagen ook al hebben ze er recht op. Ze willen hun mobiliteit op een duurzame en flexibele manier organiseren zowel zakelijk als privé. Daartoe werd het federale mobiliteitsbudget in het leven geroepen. Dat budget kunnen de werknemers vrij besteden in 3 pijlers rekening houdende met de bestedingsmogelijkheden aangeboden door de werkgever.Dat biedt een brede waaier van mogelijkheden maar komt ook met de nodige complexiteit.

Dit leggen wij hier graag even voor je uit en geven ineens de insteek waarom jij als werkgever een Trevor 100% kan inbrengen.

Waarom kies je voor het budget?

Actueler dan ooit - Het federale mobiliteitsbudget is uitgerijpt tot een interessante formule voor wie mobiliteit ruimer wil zien dan enkel maar een bedrijfswagen. 

 Binden en behouden van (nieuwe) werknemers - Alle vormen van zachte, duurzame mobiliteit zijn fiscaal bijzonder interessant voor zowel werkgever als werknemer. Wie aan thuiswerken doet, kan zelfs een deel van zijn huisvestingskosten met het federale mobiliteitsbudget betalen.

100% aftrekbaar - Introduceer zachte mobiliteitsoplossingen die 100% aftrekbaar zijn voor jou als werkgever.

 Vooraf inzicht in kosten - Ontvang vooraf inzichtelijk wat de werkelijke kosten zullen zijn.

ALTERNATIEVE VERVOERSMIDDELEN OF WOONONDERSTEUNING?

Er zijn drie pijlers, en wij gaan er dieper op in.

Milieuvriendelijk vervoer
Ecologische voertuigen krijgen de wind in de zeilen dankzij het mobiliteitsbudget. Hoe lager de CO₂-uitstoot hoe meer financieel voordeel: het VAA voor werknemers zal zakken, net als de CO₂-bijdrage van werkgevers.

Alternatieve Vervoersmiddelen
Je kunt het budget ook spenderen aan het openbaar vervoer, een elektrische fiets, of een taxi bijvoorbeeld. Privé of werk: verplaatsingen met alternatieve vervoersmiddelen worden niet belast.  En hier wordt het interessant, een Trevor DTRe Stella valt namelijk onder deze pijler, en enkel Pijler 02 is 100% aftrekbaar. 

Het Saldo
Wie op het einde van het jaar nog wat budget over heeft, kan het resterende bedrag contant laten uitbetalen. Daar betaal je wel sociale bijdrage van 38,07% op. Het is dus voordeliger om je budget volledig op te gebruiken.

100% AFTREKBAAR
THE BEST BOSS EVER
WAT MAAKT HET MOBILITEITSBUDGET AANTREKKELIJK VOOR WERKGEVERS?

De slaagkansen van het nieuwe systeem worden naast de werknemers, vooral door de werkgevers bepaald. Ook zij hebben baat bij de invoering van een flexibel mobiliteitsbudget.

01. Duurzamer ondernemen
Zoals we eerder al aanhaalden, richt het mobiliteitsbudget zich op groene alternatieven. Het is ook een duwtje in de rug om je wagenpark duurzamer te maken. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wordt gemakkelijker met het mobiliteitsbudget.

02. Werknemers vragen Flexibiliteit
Flexibiliteit wordt een steeds belangrijkere factor voor werkgevers die aantrekkelijk willen blijven voor nieuwe werknemers. Dat heeft betrekking op flexwerken maar zeker ook op mobiliteit. Werknemers kiezen liefst zelf hoe ze van A naar B gaan.

03. Financieel Voordeel
Financieel is het ook heel voordelig voor de werkgevers, omdat alle uitgaven in pijler 2 (alternatieve vervoersmiddelen of woonondersteuning) volledig aftrekbaar zijn.FLEETVOORWAARDEN

Wenst u een TREVOR aan te kopen in het kader van uw professionele activiteiten en bent u een Fleet Owner? Dan komt u in aanmerking om van de speciale fleetvoorwaarden te genieten.

Meer informatie? Contacteer het TREVOR Corporate Sales Team: jeroen-vincent@trevormotorcycles.com

Simulatie
Looptijd: 60 maanden
Verhoogde eerste betaling: € 1.995 excl.
Maandhuur: € 153,68 excl. btw
Restwaarde: 5%

Onze Fleet Advisors staan u bij in elke fase van uw mobiliteit en begrijpen de noden en de noden van uw bedrijf met betrekking tot mobiliteit. 

Contact us

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.